---

Tea & Coffee Shop

---

Mieszanki kaw


HARMONIA HOUSE BLEND 100% arabika

Mieszanka 4 ziaren oparta na kawie pochodzącej z Ameryki Południowej (colombia excelso) oraz trzech innych kaw-arabik w dużej mierze Ameryki środkowej. Średnio ciemne wypalenie ziarna, doskonale zbalansowana mieszanka o niskiej kwasowatości,  delikatną karmelową słodyczą i orzechowo-migdałowym  smaku oraz dużej cielistości(body). Długo utrzymująca się crema, spójna tekstura. Po wypiciu długo pozostający przyjemny smak(after taste) Testowana  w ekspresach automatycznych profesjonalnych, domowych oraz ekspresach kolbowych. Coś dla smakoszy włoskiego stylu.

 

"NO NAME" Nowa mieszanka!!!! (jeszcze bez nazwy:-)

To niesamowite połączenie smaków 4 arabik ze wszystkich kontynentów, na których występuje kawa. Bardzo aksamitna, bardzo duże body, delikatny smak, nuta cytrusowa idealnie współgra ze słodyczą czekoladową, ma 10 % zawartości robusty.

 

BLACK DIAMOND blend 100% arabika

Mieszanka 4 ziaren oparta na kawie z Indii oraz Ameryki Środkowej. Wypalana jest w dwóch etapach: osobno kawa indyjska i razem trzy pozostałe arabiki a następnie tworzona jest ostateczna mieszanka. Stopień palenia średni. Jest idealnie wyważona- czuć pełen balans smaków: delikatnie cytrusowa słodycz, złamana goryczką czekoladową. Bardzo długo pozostaje jej mocny posmak. 

 

SUNSHINE blend 100% arabika

 

Mieszanka ziaren oparta na kawie brazylijskiej połączona z wykwintnymi kawami z Ameryki środkowej oraz Afryki. Kawa jasno palona zgodnie z trendami skandynawskimi. Jej wytrawny, unikalny smak docenią przede wszystkim smakosze kaw. Dominuje smak cytrusowy: limonka, trawa cytrynowa oraz karmelowa słodycz. 

 

  MOONLIGHT blend 80% arabika 20% robusta                              

 

Mieszanka 4 ziaren oparta na kawie pochodzącej z Ameryki Południowej(colombia excelso) oraz trzech innych kaw arabik w dużej mierze z Ameryki Środkowej i domieszką indyjskiej robusty. Średnio ciemne wypalenie ziarna, doskonale zbalansowana mieszanka o niskiej kwasowatości z  wyraźnym posmakiem  czekoladowo-karmelowym. Bardzo duża cielistość, długo utrzymująca się crema, spójna tekstura Idealnie nadaje się do espresso i mlecznych kaw. Po wypiciu długo pozostający przyjemny smak (after taste). Testowana  w ekspresach automatycznych profesjonalnych, domowych oraz ekspresach kolbowych

 

  EL DIABLO blend 50% arabika 50% robusta                                                          

 

Mieszanka 4 ziaren oparta na kawie pochodzącej z Ameryki Południowej(colombia excelso) oraz trzech innych kaw arabik z dodatkiem najlepszej mytej robusty(indyjskiej) Średnio ciemne wypalenie ziarna, niska kwasowatość, intensywna, pobudzająca, charakterystyczny smak, Idealnie nadaje się do espresso i wyrazistych mlecznych kaw. Testowana przede wszystkim w ekspresach automatycznych. Mocno wyczuwalny akcent typowy dla robusty.

 

 

 

 

© Tea & Coffee Shop - strona przygotowana przez www.quick-site.pl